fbpx

Emile Ratelband in De Relatiemarketing podcast?
Wat een feest was dit! Er zijn weinig echte rasondernemers zoals Emile Ratelband. Ik heb drie uur lang aan zijn lippen gehangen. Zonder ook maar een spoortje vermoeidheid en met passie en vreugde vertelde Emile over zijn ondernemersavonturen.

Ik heb er veel van geleerd.

Het is niet alleen maar doelen stellen en besluiten nemen, het is ook veel lef hebben en dingen DOEN! Ondernemen er voor gaan en maling hebben aan anderen. Risico’s nemen, vallen en weer opstaan. Maar ook luisteren naar je gut en als dingen werken, ze herhalen!

Hij verteld over zijn succes met de Haphoeken, hoe hij met relatief simpele boerenslimheid veel geld verdiende in die branche. En hoe hij daarna met poffertjes Duitsland veroverde. Met veel geloof in de poffertjes trok hij er op uit om zijn geluk te beproeven in Canada maar dat mislukt verschrikkelijk en hij was bijna ├ęcht de sigaar maar wereldberoemd regisseur James Cameron redde hem onverwacht. En die redding leidde, het is te gek om te verzinnen, Michael Jackson ertoe om zijn poffertjes recept te kopen voor 5 miljoen dollar.

In Amerika las hij het boek Awake the Giant Within van Tony Robbins en hij stopte pardoes met roken en koffie drinken en belde Tony direct op. En hij kreeg hem aan de lijn! Wat volgt is ook weer des Ratelbands, een portie volharding en bijna maniakaal doorzettingsvermogen om alles te leren van Tony.

Hij werd gecertificeerd en na wat drempeltjes kwam hij in Nederland en gaf eigenhandig zijn leven vorm als public speaker, de eerste van Nederland. Hoe hij dit deed vond ik ook helemaal te gek en briljant.

Een knotsgek levensverhaal maar waar je veel van kunt leren.

Bekijk de video:

Of luister de podcast:

https://anchor.fm/relatiemarketing-podcast-door-hans-breuker

Voor meer podcasts check onze site

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on email
Delen
Share on whatsapp
Delen
Scroll naar top