fbpx

Een out of office reply?

Cap Gemini heeft een groot onderzoek gedaan naar de onderliggende factoren van klantloyaliteit. En loyaliteit loont want onderzoek van Bain & Company toont aan dat retentie en loyaliteit de winstgevendheid van een bedrijf met 75% verhoogd. 

De geïdentificeerde factoren voor klantenbinding factoren zijn:

  1. Erbij horen
  2. Plezier
  3. Waardering
  4. Compassie
  5. Eerlijkheid
  6. Integriteit
  7. Dankbaarheid
  8. Verrassing
  9. Zekerheid
out of office reply

Hoe kan een out of office reply helpen bij klantloyaliteit?

Verrassing en plezier zijn twee belangrijke facetten in klantloyaliteit. Dat klinkt niet heel zakelijk maar je kun het wel degelijk gebruiken zonder je corporate imago te verliezen.

We kennen ze allemaal, de out of office reply. Als je op vakantie gaat kun je daar ook iets leuks van maken i.p.v. die saaie mails die het nu zijn.

Want, als je iets anders dan normaal doet tik je ‘verrassing’ aan, maak je je er een grapje bij of een leuke foto tik je ook ‘plezier’ aan en als je je verhaal verteld.

Bijvoorbeeld:

‘Ik ga met mijn vrouw en twee dochters (4 en 7) naar Gran Canaria. Niet alleen vanwege het weer, ook omdat de tijd al zo snel gaat met die kids en voor je het weet staan ze te dansen op de bar in Salou. Tenminste dat deed ik toen ;-)’ Enz.

Je neemt je relaties mee in je verhaal.

Vaak staat er een collega in de out of office reply, geregeld ken ik die dan niet. Introduceer de collega, liefst met een beetje persoonlijke achtergrond en een foto zodat je je comfortabel voelt om met een onbekende de zaken te regelen

Dan boor je ook het ‘erbij horen’ gevoel aan en compassie want je houdt rekening met de doelgroep.

Dit is natuurlijk maar een onderdeel van de mix. Toch een laagdrempelige en unieke manier om te werken aan klantloyaliteit.

out of office reply
Er moeten dus eigenlijk afbeeldingen in de out of office, maar mijn huidige html kennis belet me… 
Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on email
Delen
Share on whatsapp
Delen
Scroll naar top