fbpx

Inzake

Donny Brouwer & Mike van beek

Allesbehalve clichés

Kaizen Gym. Donny Brouwer & Mike van Beek, die samen twee personal training gyms runnen in Aalsmeer met een Amstelveens randje.

Hoe is het begonnen? En wat drijft deze mannen.

Inzake

De Relatiemarketeers interviewt interessante ondernemers en wil ook het persoonlijke verhaal vertellen. Net zo persoonlijk, authentiek en specifiek als Donny Brouwer & Mike van Beek hun gym hebben opgezet.

Fysieke ambitie

Donny is van huis uit geen personal trainer, maar een fanatiek sporter. Hij is zijn passie achterna gegaan en heeft zich laten omscholen. In zijn geboorteplaats Amstelveen kwam hij Mike tegen op de werkvloer bij Special Sports. 
Mike kwam hier met een enorme omweg terecht. Geboren in Zwitserland, opgegroeid in Canada en vervolgens van Gouda naar Amstelveen verhuisd. 
 

Ready. Set. Go!

Samen startten ze acht jaar geleden Kaizen Gym met als doel om personal training breder te trekken en alles in één te bieden: sporten, voeding, leef-ritme, stress, gezinssituatie, slaap en ga zo maar door. Hoe meer informatie ze over iemand hebben, hoe beter. Het heeft namelijk allemaal met elkaar te maken. 
“Kaizen Gym moet een one-stop-shop voor onze klanten zijn. Zo dienstverlenend en flexibel mogelijk,” aldus Donny.

Hoe dan?

Bij personal training is het moeilijk om je écht te onderscheiden. “Iedereen beweert dat ze trainingen op maat maken, persoonlijke voedingsschema’s en aandacht besteden aan alle andere belangrijke factoren. Hoe onderscheid je je dan echt?”, aldus Mike.

Sfeervol en comfort

Bij Kaizen Gym kom je binnen in een mooie, sfeervol ingerichte gym. “Je wilt dat iedereen zich op zijn gemak voelt,” zegt Donny terwijl hij een shake klaarmaakt voor een klant. En het is ook zo. De locatie voelt bijna als een huiskamer met een lekkere bank, tv, grote planten en een keukentje. 
“Daar hebben we goed over nagedacht. Je wilt het intimiderende gevoel wegnemen dat mensen vaak krijgen bij een sportschool,” aldus Donny. Ook zijn er kleedkamers met handdoeken, zeepjes en een sauna. Alles is zo comfortabel mogelijk.

Meer dan een work-out

De trainers bieden ook een luisterend oor. “Je gaat echt een relatie met iemand aan.” Het contact met de klanten is voor Donny en Mike dus heel belangrijk. Soms gaan klanten bijvoorbeeld alleen even de sauna in of passen ze de training aan als ze zich toch niet helemaal lekker of fit voelen. “Het belangrijkste is: luisteren naar de klant. Wat heeft hij of zij op dat moment nodig? Iedere boerenlul kan iemand helemaal kapot trainen, maar met welk effect?,” zegt Donny.

Exacte tegenpolen

“We vullen elkaar goed aan. Donny is extravert, heel actief, impulsief en constant in de weer. Ik ben wat introverter en bedachtzamer. Al sinds de dag dat we elkaar ontmoet hebben discussiëren we fanatiek over van alles en nog wat,” zegt Mike.

En buiten de gym?

Donny is veel bezig met de gym en zijn trainers. 
Dan is het soms ook tijd voor iets anders. Donny is net  begonnen met golfen. “Anderen moeten hier altijd heel erg om lachen als ik dit vertel.
Mensen denken dat het een ouwe lullen sport is, maar in de wereldtop ben je op je 40e al oud! Het is een mooi contrast in mijn leven. Golf is juist souplesse, rust en controle. Dat maakt het zo mooi. Je bent contra bezig met iets wat je altijd doet.” 
Mike daarentegen is een echte boekenwurm. Hij ziet lezen niet als z’n hobby, maar hij besteed er wel veel tijd aan. “Ik lees echt over alle onderwerpen. Van fictieboeken tot aan een wetenschappelijk boek over psychologie bijvoorbeeld. Ik vind alles interessant.”

Allergisch voor clichés

Zoals we inmiddels weten, zijn de mannen wars van trends of clichés. Toch ontkomen we er niet aan te vragen… Hebben jullie ook een guilty pleasure
Die van Donny is, zoals van vele andere mannen, pizza! Hij geeft het niet graag toe, maar het is toch echt zo. Mike zou alles laten vallen voor een lekkere truffelrisotto. “Ik vind het alleen geen guilty pleasure, want ik voel me nergens schuldig over. Alles is goed te verantwoorden,” aldus de man met de milliondollar smile.
Iedereen denkt dat je als personal trainer alleen maar gezond eet en de hele dag in de gym hangt. Dat is weer zo’n cliché! Wij kunnen juist af en toe wat lekkers eten of even relaxen, omdat we de rest van de week gezond bezig zijn. Alles kan zolang je het gecontroleerd en met mate doet.”

De toekomst van Kaizen Gym

Ze hebben samen nog grootse plannen voor de toekomst. Groeien en uitbreiden. Ze willen meerdere gyms in de omgeving opzetten, met verschillende concepten. Er zijn nu twee concepten. Eén is gericht op personal training voor particulieren, de ander is een hoogwaardige vorm van bedrijfsfitness. Daar gaat het meer om de productiviteit en het welzijn van werknemers binnen een groot bedrijf. 
“Als het aan ons ligt komen er nog meer concepten bij, maar daar kunnen we natuurlijk nog niet te veel over los laten, anders gaat iedereen dit doen, haha.”
kaizen Gym Improving life Quality
https://kaizengym.nl/
info@kaizengym.nl
020-7610972
Schinkeldijkje 16N, 1432 CE Aalsmeer
De Relatiemarketeers laten je horen. 
www.derelatiemarketeers.nl
hans@derelatiemarketeers.nl
020- 261 94 05
Ziederij 1
1185 ZD
Amstelveen

Andere blogs en artikelen:

Altijd een goed idee voor:
.
Scroll naar top