fbpx

Inzake

Jurgen Rijkers

directeur WILD FM
Jurgen

Op het strand in Hawaï naar huis verlangen…

Je kan hem onder andere kennen van de grote 90’s hit ‘Better off alone’! En na een internationale carrière en vele mooie reizen en vette optredens, lag Jurgen Rijkers met een aantal andere dj’s zo’n 20 jaar geleden op het strand in Hawaii en kreeg opeens Heimwee. 

“Dan kun je wel op een van de mooiste plekken van de aardkloot zijn, maar als je het niet meer waardeert, zit het niet goed,” aldus Jurgen Rijkers. Dat was het teken dat hij moest stoppen met zijn internationale dj-carrière en terug moest gaan naar Nederland.

Nog steeds wild?

Hij is nu actief als dj bij de ochtendshow en als operationeel directeur bij Wild FM in Amstelveen.

Magisch

Hij wist al van jongs af aan dat hij dj wilde worden. “Toen ik 12 was, vond ik de radio al magisch.” Zijn vader vond het in eerste instantie maar niks, maar toch vocht Jurgen zich naar de top en kon vanaf zijn achttiende brood verdienen met hetgeen wat hij leukste vindt om te doen: muziek maken.

Zweten, klappertanden en jetlags

Hij is begonnen bij een aantal piratenstations. Later kwam hij bij AVROTROS en radio 10 terecht. Vervolgens werd hij zo groot dat hij internationaal ging opereren. Zo vloog hij de ene dag naar Zuid-Afrika waar het bloeheet was en de volgende dag stond hij op het noordelijkste puntje van Noorwegen waar het -30 was. 

 

“Mijn tanden vielen er zowat uit van de kou. Ik had continue een jetlag dus het was best zwaar. Op een gegeven moment was ik het opeens zo zat. Ik waardeerde het niet meer. Toen heb ik besloten om voornamelijk in Nederland te gaan draaien,” volgens de dj.

Van dj naar directie

Na 12 jaar bij Fresh FM, waar hij zich met name bekommerde om de dance music en sales, hield verliep de vergunning en hield het op te bestaan. “Toen werd ik via de directeur van Top Gear bij Wild FM geïntroduceerd, in eerste instantie voor de sales, omdat ik een groot netwerk heb in de evenementenwereld. Daarna werd ik operationeel directeur en ik ben nog steeds presentator van de ochtendshow.”

Werkt Wild?

Een leuke case is die van Secret Escapes, die hadden een tv campagne met “verdacht lage prijzen”. Wild Fm heeft deze vertaald naar een interactieve radio campagne met bijbehorende Non spot weggeef actie. 
Luisteraars moesten raden waar onze verslaggevers zich ergens in een stad in Europa bevonden en wonnen zo ‘verdacht leuke reizen’. Een goede case van crossmediaal adverteren met een leuke actie.

Terug naar de roots

Jurgen zijn werk neemt veel tijd in beslag en buiten zijn werk om is hij ook voornamelijk bezig met het produceren van muziek. Nu het in deze tijd wat rustiger is en er nauwelijks een festivalseizoen is, kan hij zich meer focussen op zijn eigen muziek. 
Dit doet hij in een muziekstudio, maar met de technieken van nu kom je zelf ook al een heel eind. “Je kan bij wijze van op je laptop in het vliegtuig al muziek produceren. Het is allemaal veel eenvoudiger geworden.”
 
Komt het een keer voor dat hij niet bezig is met muziek, dan zul je hem zien genieten met vrienden in een lekker restaurant of zoekt hij op Funda naar zijn nieuwe huis in Amsterdam. Hij woont tijdelijk weer in zijn geboorteplaats Delft, maar zijn hart ligt toch echt in de hoofdstad. 

Music is in his blood

Eén ding is zeker, voor zo lang het kan, houdt Jurgen zich met muziek bezig. “Het moet niet zo zijn dat ik als een oude man nog achter de cd-speler sta. Maar zolang ik het leuk vind en nog aansluiting heb, blijf ik doorgaan met wat ik doe,” aldus Jurgen.
 
Wil je eens brainstormen over een crossmediale campagne? Neem dan contact op met Jurgen.
Jurgen Rijkers 
https://www.wildfm.nl/ 
020 – 447 00 30
 
http://www.djjurgen.com/
bookings@djjurgen.com 
020-6614920
 
Jurgen Rijker WILD FM
De Relatiemarketeers , altijd een goed idee
www.derelatiemarketeers.nl
hans@derelatiemarketeers.nl
020- 261 94 05
Ziederij 1
1185 ZD
Amstelveen

Andere profieblogs

Altijd een goed idee voor:
.
Scroll naar top