fbpx

Inzake

Lea Polak

Mensen lekker in hun vel laten zitten

Lea Polak woont samen met haar man en drie kinderen, van 16 en een tweeling van 14, in Amstelveen. Ze werkt als diëtist en als leefstijlcoach. Als iemand gepassioneerd over haar werk kan praten, is Lea het wel. Een diëtist in hart en nieren met passie voor alle verschillende vormen die je maar kunt bedenken. Als ze mag kiezen, oefent ze dit vak het liefst nog haar hele leven uit.

 

Als marketeer leer ik, Hans Breuker, veel beroepsgroepen kennen. Naast bijvoorbeeld personal trainers mag ik dus ook iedere maand een diëtiste de hemd van het lijf vragen.

En iedere maand neem ik me weer voor iets te doen met de adviezen (lees: stoer doen op cocktailpartijtjes met feitjes en zelf gewoon weer een pilsje pakken.) 

Maar Lea’s enthousiasme over voeding werkt aanstekelijk. Vandaar ook deze Inzake pagina. 

Doen wat je het leukste vindt

Lea Polak heeft ervoor gekozen om zich als franchisenemer bij Diëtheek aan te sluiten, zodat ze zoals ze het zelf zegt “echt bezig kan zijn met wat ik het allerleukste vind!” De administratieve werkzaamheden worden voor haar uit handen genomen. Tevens wordt tijdens kantooruren de telefoon altijd opgenomen door het hoofdkantoor om een afspraak bij haar in te plannen.

De diversiteit maakt het uitdagend

“Mijn werk en de mensen die ik tegenkom zijn heel divers en dat is wat ik er zo leuk aan vind.” De ene keer ondersteunt Lea een zwangere vrouw met hoe ze zich goed kan voorbereiden op haar zwangerschap op het gebied van voeding en leefstijl. De andere keer begeleidt ze bijvoorbeeld iemand om aan te komen die onbedoeld afgevallen is. Vaak ziet Lea cliënten in haar praktijk met te hoge bloedsuikerwaarden. Door de inname van koolhydraten bij deze cliënten te optimaliseren kan het gebruik van medicatie vaak voorkomen worden.

Doelen van cliënt staan centraal

Naast voeding vindt Lea het ook heel belangrijk dat mensen vooral lekker in hun vel zitten. “Mijn oma zei altijd: look after yourself”. Natuurlijk is gezondere voeding waardevol, het is daarbij wel belangrijk dat het goed past bij iemands leefstijl. “De doelen van mijn cliënten staan altijd centraal. Ik wil dat ze zich vrij voelen om dit met mij te delen. Hoe voelen zij zich nu en wat hebben ze nodig om zich beter gaan voelen?”

Meer dan alleen voeding

Door naar meerdere facetten te kijken, laat Lea haar cliënten inzien dat ook dit meeweegt in het resultaat. Voor de één helpt het om vaker tikkertje te spelen met zijn kind om meer te bewegen en de ander stapt eerder uit de bus om nog een stukje naar huis te lopen. Daarnaast komen voldoende nachtrust en ontspanning ook aan bod. Elke situatie is anders en vraagt maatwerk.

Doorontwikkeling en kennis delen

Lea blijft ook heel nieuwsgierig. Nu speelt het coronavirus natuurlijk een belangrijke rol. Bijna elke online training hierover heeft ze gevolgd. In haar vrije tijd leest ze ook graag vakliteratuur of boeken waar zij zelf weer inspiratie uit kan halen, zoals van Johan Cruijff en Ben Tiggelaar. Daarnaast vindt ze het belangrijk om haar kennis over te dragen aan anderen. Door bijvoorbeeld regelmatig stagiaires mee te laten lopen. Lea heeft het ook graag buiten haar spreekkamer over haar vak. Door bijvoorbeeld betrokken te zijn bij lokale bijeenkomsten op het gebied van gezondere leefstijl. Preventie in de zorg en politiek heeft ook Lea’s aandacht.

Eigen voeding

Iedereen vraagt zich waarschijnlijk af of een diëtist ook met haar eigen leefstijl bezig is. Ja, dat is zo. Ze heeft PCOS en dat vraagt extra aandacht om op een gezond gewicht te blijven. Ze vindt het nu wel mooi dat ze veel vrouwen met PCOS en een kinderwens in haar praktijk kan begeleiden en dat ze hiervoor ook doorverwijzingen krijgt via het Amsterdam UMC (VUmc). Op de vraag of we haar ‘s nachts voor eten wakker zouden mogen maken, antwoordt ze nee. Haar slaap is toch echt belangrijker. “Maar als ik een gerecht moet kiezen wat ik heel lekker vind, is het een Irakees gerecht: Tbit.” Met Irakese roots is dit dan ook geen verrassende keuze.
 

‘Ommetje’

Naast alles wat met voeding en leefstijl te maken heeft, wandelt Lea ook graag. Er is sinds kort een nieuwe app ontwikkeld, genaamd ‘Ommetje’. Vanaf 2 januari 2021 gaat Lea werken in haar nieuwe locatie in Amstelveen, MC Zonnestein. Daar verheugt ze zich op. Ze heeft bedacht om nu alvast “samen” met andere medewerkers via de app regelmatig een wandeling te maken. “Dit is voor mij ook belangrijk om me lekker te voelen en goed te bewegen.”
De Relatiemarketeers laten je horen. 
www.derelatiemarketeers.nl
hans@derelatiemarketeers.nl
020- 261 94 05
Ziederij 1
1185 ZD
Amstelveen

Andere blogs en artikelen:

Altijd een goed idee voor:
.
Scroll naar top