fbpx

Inzake

Marcel Bellis

Marcel Bellis

Opgeruimd staat netjes

Net zo lang als dat Marcel Bellis oud is, bestaat ASKO, een schoonmaak- en bedrijfdiensten B.V. waar hij nu eigenaar van is. In 1971 opgericht en sinds 16 jaar onder leiding van Marcel en zijn partner een succesvol bedrijf. Hij heeft van een hobby zijn werk kunnen maken. Laat hem schoonmaken of opruimen en hij is als een kind zo blij.

Inzake

Inzake is een online magazine waarin De Relatiemarketeers de persoon achter de ondernemer laat zien. 
Er zijn niet veel mensen in mijn kennissenkring met meer dan 100 man personeel. En Marcel en ik delen toch een bepaald soort gekke humor. Dus hoe doe je dat? Zo’n groot bedrijf runnen vroeg ik me af. En wie is die man met de liefde voor schoonmaken?
“Geef mij een hoge drukspuit en ik maak je tuin schoon, vind ik prachtig. We hebben nu ook net een nieuw huis met nieuwe bestrating. Ik kan echt uren zand invegen, dat vind ik heel leuk, haha.”
Marcel woont samen met zijn vrouw en jongste zoon van 14 in Bovenkerk, Amstelveen. Zijn oudste zoon van 19 heeft net het nest verlaten.

Die opleiding heb ik bij mijn moeder gevolgd

Voordat hij bij ASKO terecht kwam, heeft hij tien jaar bij Rentokil als accountmanager en supervisor gewerkt. Dit is een bedrijf gespecialiseerd in ongediertebestrijding. Daarna werd hij gevraagd om eigenaar te worden van ASKO. Een schoonmaakopleiding? “Die heb ik bij mijn moeder gevolgd, vanaf m’n geboorte ongeveer. Verder heb ik veel geleerd van de trainingen bij Rentokil,” aldus Marcel.
 

Het hoofdkantoor van ASKO zit in Amsterdam. Het bedrijf biedt zakelijke dienstverlening, voor onder andere ziekenhuizen, kantoren, wooncomplexen, een restaurant, een live seksclub, een bouwkeet en een boekhandel. Het klantenbestand is heel divers. Net als de ongeveer 80 werknemers. Het team is heel internationaal. Dit zorgt voor leuke gebeurtenissen.
“Om een voorbeeld te noemen, we hebben een keer een traditionele Pakistaanse bruiloft meegemaakt van de kinderen van een schoonmaker, ontzettend leuk om mee te maken,” vertelt Marcel.


Naast zijn passie voor schoonmaken, is het voor de meeste ook geen geheim dat Marcel heel erg van hardlopen houdt. Hij struint alle bekende marathons af: Boston, New York, Chicago, Londen, Berlijn en Tokio. Niet alleen om een marathon te lopen, maar ook om natuurlijk gewoon een leuke reis te maken.
Zijn gezonde levensstijl door veel hard te lopen wordt af en toe verstoord door zijn stiekeme liefde voor chocola. “Op dit moment kan ik niet van de chocolade paashazen afblijven, die ik voor het hele kantoor heb gekocht. Chocola is m’n zwakke plek.”

Betrokken bewoner

In zijn vrije tijd is Marcel Bellis ook graag betrokken in ‘het dorp’, zoals hij het zelf noemt. Als bestuurslid en vrijwilliger is hij meerdere keren per week te vinden bij De Schakel. Dit is een vereniging die activiteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij komen daar spelletjes doen, toneel spelen, dansen, knutselen, fietsen, en ga zo maar door. Door een verstandelijk beperkt neefje weet hij als geen ander hoe handig het is als andere mensen ook extra aandacht geven aan deze doelgroep, ‘én het is onwijs leuk en gezellig’.
Ook de ondernemersvereniging in Amstelveen krijgt regelmatig een bezoekje van Marcel. “Leuke plek om nieuwe mensen te ontmoeten, kennis op te doen en te borrelen.”

Vitaal beroep, maar minder werk

Op de vraag of er dezelfde hoeveelheid werk is tijdens de coronacrisis, antwoordt Marcel dat er wel minder werk is, ondanks dat het een vitaal beroep is. “Hier en daar is er iets meer werk. De schoonmaakbranche is nu natuurlijk wel een vitale sector. Maar, veel kantoren zijn bijna leeg, waardoor er daar minder schoonmaak nodig is.” Daarnaast zijn andere klanten helemaal dicht, zoals de restaurants en de sexclub bijvoorbeeld.

Meegaan met de tijd

Voor de toekomst wordt er niet veel veranderd. Meegaan met de tijd, met bijbehorende communicatiemiddelen en het continu verbeteren van de dienstverlening zijn opgestelde doelen bij ASKO. “Nog beter worden in wat we doen, in beweging blijven en jezelf laten zien,” aldus Marcel.

Wat zijn tips voor andere ondernemers?

“M’n schoonvader zei altijd: Gewoon je klus doen. Neem verantwoording, doe je best en kom je afspraken na. Het gaat vanzelf op het moment dat je iets echt leuk vindt.” Wees betrokken bij je klanten en werknemers, doe wat je doet goed en biedt goede en oprechte dienstverlening aan. Daarmee is ASKO een succes geworden.
Marcel Bellis 
020-6764792
info@asko-schoonmaak.nl
Humberweg 10, 1043 AC Amsterdam
Marcel Bellis
De Relatiemarketeers laat je horen. 
We maken jouw marketing persoonlijk en entertaining.
www.derelatiemarketeers.nl
020- 261 94 05
Ziederij 1
1185 ZD
Amstelveen
Altijd een goed idee voor:

Andere blogs en artikelen:

.
Scroll naar top