fbpx

Houten wordt al sinds de Bronstijd bewoond, maar tot de vorming van de gemeente Houten in 1962 hebben er nooit meer dan zo’n 6.000 mensen in het dorp gewoond. De naam komt waarschijnlijk ook van “Haltna”, dat mogelijk “open plek in het bos” betekent. Daarna zijn er veel dingen veranderd. Tegenwoordig wonen er meer dan 50.000 inwoners in Houten, een stijging van meer dan 60% in de afgelopen 25 jaar.

Houten

Niet zoals in veel gemeentes in Nederland door fusering met anderen dorpen, maar door nieuwbouw, omdat er tweemaal grote uitbreidingen kwamen, met 8.000 nieuwe woningen vanaf 1978, en later nogmaals in 1997 met de zeven nieuwe wijken Loerik, Overdam, Hofstad, Schonauwen, De Hoon, Leebrug en Castellum.

Het overgrote gedeelte van de inwoners van Houten, meer dan 46.000, woont Houten zelf. De andere drie woonplaatsen in de gemeente, Tull en ’t Waal, Schalkwijk, en ’t Goy, bevatten tezamen slechts zo’n 3.000 inwoners. In totaal komt dat tot ruim 20.000 woningen in de gemeente. Door de grote uitbreidingen zijn er veel nieuwere panden. Verreweg de meeste huizen zijn van de periode 1980-2010. Er is dan ook veel competitie voor de makelaars van Houten.

Rol van de Relatiemarketeers

De Relatiemarketeers beperkt zich tot één makelaar per plaats. Ons doel is ons te wijden aan één partij zodat we samen werken aan de nummer één positie. Marketing doe je samen, voor optimale zichtbaarheid, top posities in Google, en een constante stroom van nieuwe woningen in je portfolio.

“Het is prettig werken met De Relatiemarketeers want ik weet vooraf waar ik aan toe ben. Ik weet wanneer de Facebook berichten worden geplaatst en dat we elke maand berichten schrijven voor Google waardoor we hoger in de zoekresultaten komen.”

Marketing voor makelaars in Houten gaat net als marketing voor andere makelaars. Als je zichtbaar wilt zijn in je gemeente moet je betrokken zijn bij de marketing van je bedrijf. Hier is niet altijd genoeg tijd voor, en tenslotte is het niet waar je bedrijf om draait. Het is dan ook slim om een deel van je marketing uit te besteden. Samen worden we dan de nummer één makelaar in Houten.

In Houten zijn de volgende makelaars actief:

De Keizer makelaars HoutenStalenhoef Makelaardij
Brecheisen Makelaars HoutenZuijdplas & Partners Bedrijfshuisvesting
Hiele & Dalsem MakelaardijGevaert
Gevaert HoutenVan Herk Makelaardij
Reinerie GarantiemakelaarsMakelaarsland
De Koning makelaarsBeumer Garantiemakelaars
Athos de Jong makelaardijAspekt ERA Makelaars

Een ouderwetse flyer op z’n tijd is een goed idee; een leuke informerende brochure die een hoge houdbaarheidsfactor heeft, heeft absolute waarde in de marketingmix. Maar ook out of the box ideeën zoals een nieuw soort opvallend bord in de tuin, of een jaarlijks persbericht naar de lokale media over de huizenprijzen per wijk. Dit zijn interessante manieren om in de kijker te blijven. Als makelaar kun je je gedragen als ‘de burgemeester’ van de gemeente. PR technisch dan. Door op een slimme manier om te gaan met actuele informatie kun je maximale positieve zichtbaarheid creëren en daarmee de nummer één makelaar van Houten worden. 

Makelaar marketing

Portfolio voor makelaars

Wil jij nog meer marketing tips voor makelaars in Houten en daarmee de meest succesvolle makelaar zijn in Houten?

Makelaar marketing

Makelaar marketing Houten

De Relatiemarketeers, altijd een goed idee. Makelaar marketing in Houten?

De Relatiemarketeers maakt het mogelijk.

Boek een 10 minuten zoomcall in voor een goed idee.

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on email
Delen
Share on whatsapp
Delen
Scroll naar top