fbpx

Open deuren: Jan Willem Hemeltjen

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on email
Delen
Share on whatsapp
Delen

Open Deuren

Jan Willem Hemeltjen

Jan Willem Hemeltjen
Het karakteristieke Zutphen
Sinds 1 mei 2017 heeft de Zutphenees Jan Willem Hemeltjen zijn eigen makelaardij in het Oosten van ons land. 
 
Met zijn persoonlijke aanpak en gunfactor binnen de gemeente Zutphen heeft hij het samen met zijn drie collega’s op dit moment drukker dan ooit. Met een vijfde collega in aantocht breidt hij zijn makelaardij langzaam uit.

Is de makelaardij niet iets voor jou?

Na een studie bouwkunde in Tilburg wist Jan Willem toch niet helemaal wat hij wilde doen totdat zijn schoonvader vroeg of de makelaardij niet iets voor hem was. Sinds die vraag is het allemaal begonnen. Jan Willem heeft na zijn opleiding eerst bijna 12,5 jaar bij een collega makelaardij in Zutphen gewerkt waarna hij in 2017 zelf de stoute schoenen heeft aangetrokken.

De makelaardij is van alles wat. Je bent deels op kantoor en deels buiten, dat maakt het heel afwisselend werk. Die variatie is wat ik er zo leuk aan vind,” aldus Jan Willem. Een saaie kantoorbaan zou niets voor hem zijn.

Laagdrempelig en betrouwbaar

Je vraagt je altijd af hoe iemand zich van de rest onderscheid. Jan Willem en zijn collega’s zorgen voor die persoonlijke ervaring, wat mensen een goed gevoel geeft.

Ik woon mijn hele leven al in Zutphen en daardoor ken ik gewoon heel veel mensen. Zij gunnen het me, maar daarnaast blijf ik ook gewoon lekker mezelf. We zijn een laagdrempelig

kantoor met jonge, enthousiaste mensen. We zullen altijd eerlijk zijn en doen wat we zeggen. Daardoor zijn we betrouwbaar en dat geeft mensen een goed gevoel!,” aldus Jan Willem.

Jan Willem Hemeltjen

Van het Westen naar het Oosten

Jan Willem vertelt dat het sinds de coronacrisis eigenlijk alleen maar drukker is geworden. Er is weinig aanbod en heel veel vraag. Op bijna ieder huis komen zo’n 20 mensen af. Daardoor schieten de prijzen omhoog.

Wat Jan Willem opvalt, is dat er vooral een grote trek vanuit het Westen naar Zutphen is. Volgens hem is de verklaring daarvoor tweeledig. “Ze komen voor meer rust en ruimte en er zijn hier goedkopere woningen dan daar. Zutphen heeft de voorzieningen van een stad, maar een dorps karakter. Mensen uit het Westen komen vooral voor de oude karakteristieke panden rond het stadscentrum, dus de herenhuizen en jaren 30 woningen.”

Eén nadeel: de mensen uit Zutphen zelf komen moeilijk aan bod, omdat de prijzen omhoog vliegen door de grote vraag en daardoor vaak te hoog zijn voor hen. Hierdoor is er weinig doorstroming in Zutphen zelf.

Langs de lijn

Naast zijn drukke baan is Jan Willem vaak langs het voetbalveld te vinden. Hij heeft vroeger zelf veel gevoetbald, maar door wat ongemakken kan dat helaas niet meer. Tegenwoordig staat hij op zaterdag bij zowel zijn zoon van 14 als zijn zoon van 10 te kijken, om vervolgens nog het eerste aan te moedigen en mee te doen met de derde helft.


Om zelf nog lekker in beweging te blijven, wielrent hij graag met een groepje oud-voetballers. “Daar gaat ook best veel tijd in zitten, want een kort rondje zit er niet in. We zijn op dit moment aan het trainen voor een mooie tocht in de Franse Alpen in September.”

Stel dat..

De makelaardij is iets wat Jan Willem altijd wel zou willen blijven doen. “Als ik er nu naar kijk, vind ik dit toch wel het leukste om te doen. Maar, stel dat er toch een recessie of iets anders zou komen, dan zou ik wel het onderwijs in willen net als mijn vader en zus,” aldus Jan Willem.

De Relatiemarketeers laten je horen. 
www.derelatiemarketeers.nl
hans@derelatiemarketeers.nl
020- 261 94 05
Ziederij 1, 1185 ZD, Amstelveen
Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on email
Delen
Share on whatsapp
Delen
Scroll naar top