fbpx

Inzake

Quincy & Toninho Berkleef

Quincy & Toninho Berkleef

Quincy & Toninho Berkleef : twee broers, geboren in Amsterdam, getogen in Amstelveen. Ze hebben in 2016 samen het bedrijf Theorie Toppers opgezet. Met dezelfde mindset en doelen spelen ze in op de digitale ontwikkelingen en bieden zij online cursussen en oefentoetsen voor auto theorie examens.

Ik (Hans Breuker) vind het helemaal te gek om te zien hoe je in een niche de markt kunt veroveren en hoe ze een echt ‘merk’ hebben opgebouwd door middel van creatief om te gaan met de beschikbare middelen.  Ze zitten in hetzelfde pand als wij. En meestal zijn zij er eerder dan ik en gaan ook nog eens later weg. Dat zegt wel wat!

Lookalikes

Als je naar hun foto kijkt, kan je denken dat het een tweeling is, maar nee. Quincy is vijf jaar ouder dan zijn broertje Toninho. Ze zijn samen opgegroeid in Amstelveen. Toninho is in Amstelveen blijven hangen nadat hij uit huis ging. Quincy woont nu met zijn vrouw en twee dochters in het mooie Amsterdam-West.

Hoe het allemaal begon

 

In 2014 begon Quincy met het geven van auto theorie cursussen bij het bedrijf van een kennis. Binnen dit bedrijf zag hij veel mogelijkheden voor nieuwe manieren van les geven. Toninho werkte destijds voor ABN AMRO, maar hij had net als Quincy de ambitie om ooit voor zichzelf te beginnen. In 2016 zijn ze toen begonnen met het geven van fysieke cursussen, in een klaslokaal dus. Al snel kwamen ze erachter dat de uitbreiding hiervan, naar bijvoorbeeld andere steden, een groot kostenplaatje met zich mee brengt. Om die reden hadden ze besloten om volledig digitaal te gaan.


“Zo gezegd, zo gedaan. We hebben er echt de beuk ingegeooid, zegt Quincy.” In 2018 waren de online cursussen er. In mei 2019 hebben we de stekker uit de fysieke cursussen getrokkenen zijn we ons volledig gaan richten op online lesgeven, velen verklaarden ons voor gek,” aldus Quincy.
En daar zijn ze tot op de dag van vandaag nog heel erg blij mee. Want ook zelfs nu in deze tijd, kunnen ze alsnog hun cursussen aanbieden voor mensen die alvast willen oefenen voor wanneer het CBR weer opengaat en de examens weer van start zullen gaan.

Hollywood in Amstelveen

Toninho had zichzelf aangeleerd om filmpjes te maken en te editen. In het pand waar zij eerst hun cursussen gaven, hebben ze een eigen studio. Dit wordt vervolgens aan een webwinkel, oftewel kassa systeem, gekoppeld, waardoor mensen de cursus voor een bepaalde tijd kunnen kopen.

‘Ieder z’n eigen expertise’

De taken zijn goed verdeeld. Ze werken met z’n tweetjes en hebben niemand vast in dienst. Ze werken wel samen met een aantal vaste freelancers, voor bijvoorbeeld de website of het editen van hun video’s.
Verder gaat het de broers samen heel goed af. Ook aan hen wordt altijd gevraagd hoe ze het vinden om als broers samen te werken.


Toninho: “ik zou geen andere partner willen dan m’n broer. De taken zijn goed verdeeld, we hebben beide onze eigen expertise en je kan elkaar blindelings vertrouwen. Ik weet ook dat hij altijd voor me klaar staat. Als ik kijk naar de toekomst zou ik ook alles nog in dit duo willen doen. Maar, acht uur per dag samen is wel genoeg haha, ” aldus Toninho.

Het houdt niet op bij samenwerken

Naast dat de broers samenwerken, hebben ze ook nog dezelfde hobby’s en interesses. “Ik denk dat dit ons ook heel erg heeft versterkt in de business. We hebben dezelfde ambities, we zien dezelfde kansen op het juiste moment en qua strategie zijn we echt twee handen op één buik. Onze neuzen staan altijd in dezelfde richting,” vertelt Quincy. We komen uit een hecht gezin en hebben nog twee broers. Voor de dames: vier Berkleefmannen! 😉
De sportschool krijgt regelmatig een bezoekje van de gebroeders Berkleef. Daarnaast lezen ze beide graag. Niet zozeer romans, maar vooral educatieve boeken. “We zijn beide business-minded en gaan altijd op zoek naar nieuwe informatie voor het bedrijf. We sporen elkaar dan ook wel aan om veel te lezen,” zegt Toninho.

Doorschakelen.

De broers zijn van plan om nog lang door te ontwikkelen. Ze willen naast cursussen voor auto theorie, ook cursussen gaan geven voor scooter en motor theorie. Ze blijven daarnaast altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden in de vorm van klantvriendelijkheid en de dienst die ze aanbieden.
 
Bel ons op: 020 261 74 38
 
Bereikbaar van: maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur
 
In het weekend alleen bereikbaar via WhatsApp of email.
 
WhatsApp: 06 82 739 193

 

Ons adres

Ziederij 1
1185 ZD 
Amstelveen

KvK: 76595714
BTW: NL860692759B01

De Relatiemarketeers laten je horen. 
www.derelatiemarketeers.nl
hans@derelatiemarketeers.nl
020- 261 94 05
Ziederij 1
1185 ZD
Amstelveen
Scroll naar top