fbpx

Relatiemarketing is een essentieel onderdeel van een gezond bedrijf.

Ruud de Bie is iemand die dat snapt en staat open voor de out of the box ideeën van De Relatiemarketeers. In deze tijden zitten veel mensen thuis of in lage bezetting op kantoor. Om de klanten te bedanken dat ze dezelfde ‘koers blijven varen’ stuurden we letterlijk een mooie krulvaren in gepersonaliseerde pot. 

Bijkomend creatieve kwinkslag is dat de varen lucht reinigt en R. van der Wal Riooltechniek investeert in die nieuwe dienstverlening; het renoveren van luchtkanalen. Zo is de waardering tevens een mooie kennismaking van de nieuwe dienst. 

Op die manier is de cirkel rond!

Relatiemarketing in de bouw

Net als in alle branches zijn je relaties essentieel voor het voortbestaan van je bedrijf. De concurrentie is immers moordend en wil graag marktaandeel veroveren.

Relatiemarketing zorgt ervoor dat je loyale klanten krijgt. Onderzoek toont aan dat loyale klanten meer dan 30% uitgeven bij een bedrijf. En dat een nieuwe klanten binnenhalen maarliefst 7 keer duurder is dan een bestaande klant behouden. Relatiemarketing is daarom essentieel.

Budget relatiemarketing

Wat kost relatiemarketing?

Ons advies is om minstens twee en liever vier keer per jaar iets aardigs te sturen naar je klanten. Ga in het begin van het jaar zitten met je reclamebureau (of ons 🙂 ) en we bedenken de momenten en de invulling.

Afhankelijk van je adressenlijst moet je rekening houden met de volgende zaken:

Porto briefkaart: € 0,89

Porto pakket minimaal: € 4,95

Bijvoorbeeld:

Pasen

Koningsdag

Zomer

Sinterklaas

Dat kan variëren van een leuke kaart tot een zakje cashew noten (just a cashewel hi).

Humor
Humor… Cashewel hi

Relatiemarketing in de bouw en sales

Je kan je adressenbestand uitbreiden met prospects. Vaak is bij sales een belangrijk onderdeel het aantal contactmomenten. Een aardigheidje of een kaartje helpt enorm goed om top of mind te blijven. Is het niet op dit moment dan is later maar wel superbelangrijk om aanwezig te blijven. Aardigheidjes zijn een goede aanvulling op je salesproces.

Wil je eens brainstormen hoe we jouw retentie kunnen verbeteren? Hoe we jouw relaties kunnen waarderen of je sales proces kunnen ondersteunen?

Neem contact op!

020 261 94 05

info {@} derelatiemarketeers.nl

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on email
Delen
Share on whatsapp
Delen
Scroll naar top